Information & Nolle-P

 

 

För att bli registrerad som student vid Linköpings Universitet behöver Nollan gå igenom denna lista:

 

Liten checklista för studenterna

 

1. Skapa ett temporärt LiU-ID på www.liu.se/antagen

Använd samma inloggningsuppgifter som till www.antagning.se

 

2. Gå på uppropet

Nollan måste meddela frånvaro i förväg om Nollan mot förmodan inte kan komma och ändå vill behålla sin plats.

 

3. Registrera dig

Dagen efter uppropet kan Nollan registrera sig. Utan registrering kan Nollan inte få sina studiepoäng inrapporterade och CSN kan inte se att Nollan är student vid Linköpings universitet.

Registrering sker i Studentportalen: www.student.liu.se/portal

(Om Nollan inte har skapat ett temporärt LiU-ID följ istället instruktionerna på www.liu.se/antagen).

 

4. Besök Centrala studerandeexpeditionen

Nollan kommer gå med sina klassföreståndare till studerandeexpeditionen för att få tillgång till fullvärdiga LiU-ID:n.

För frågor hänvisas till centralstudexp@liu.se

013-28 20 00

 

NOLLEENKÄTEN

 

 

 

lite text om nolleeknäten och varför Nollan ska göra den. Lite om gratis mat första dagen, så Nollans faddrar vet vart Nollan bor, har för allergier etc.

Om Nolle-p

 

Nollan är väldigt liten. Nollan är faktiskt minst i hela världen, tycker Urfadderiet. Eftersom Urfadderiet skapade världen har Urfadderiet rätt. Och kanske känner sig Nollan liten: i en ny stad, bland okända människor, och en stor utbildning framför sig. Därför skapade Urfadderiet Nolle-P(erioden).

Nolle-P är till för att Nollan inte ska känna sig ensam i sin nya omgivning.

Nollan kan tänka sig Nolle-P som ett tivoli. Först måste Nollan betala en liten slant för att få biljett. När Nollan kommer innanför portarna uppstår en förvirring för att allt är så stort. Nollan kommer snart tillrätta med sig själv och upptäcker att det finns så mycket roligt att göra, och så många andra Nollan att leka med, att tiden inte räcker till.

Om Nollan behöver hjälp med något kan Nollan alltid fråga i glasskiosken, i tombolaståndet eller hos karusellskötaren; faddern finns överallt. När Nollan går ut från tivolit, glad i hågen med en röd ballong i handen, har Nollan med sig många nya kompisar, och minnen för livet.

 

Nolleavgiften:

 

För att Nollan ska få uppleva Nolle-P på det billigaste och smidigaste sättet är det starkt rekommenderat att Nollan betalar nolleavgiften. Genom nolleavgiften får Nollan rabatterat pris på aktiviteter under Nolle-P. Nollan får dessutom genom avgiften sin biljett till Nollesittningen, en mycket fin avslutningssittning i slutet av Nolle-P.

 

Nolleavgiften (550 kr) betalas till PlusGiro 4491676-5

Sista betalningsdag är söndag 13 augusti.

 

Betalningen ska vara märkt med Nollans namn, personnummer samt program (KB/TB).

När betalningen är gjord skickar Nollan ett mail till urfkassor@tbi.lintek.liu.se om att betalningen är gjord. I mejlet ska namn, personnummer och program vara med. Nollan kommer sedan få ett bekräftelsemejl om att betalningen har kommit in

Klassföräldrar:

 

Det är förståeligt om Nollan börjar sakna sin mamma och pappa när Nollan tar det stora klivet ut i studentlivet. Eftersom Urfadderiets generositet saknar gränser så att har Urfadderiet tagit sig friheten att förse Nollan med ett extra par föräldrar. Allting förutom Urfadderiet är utbytbart Nollan.

Dessa nya föräldrar får Nollan dela broderligt och systerligt med resten av sin klass. Klassföräldrarna är redo att svara på alla frågor som Nollan kan tänkas att ha, allt från hur man lagar ett trasigt cykeldäck till meningen med livet (Tips: att blidka Urfadderiet). Klassföräldrar känns lättast igen genom deras rosa tröjor och varma och hjälpsamma aura.

 

-Här läggs bilder och kontaktuppgifter till klassföräldrar

 

OBS! Ev. att denna del åker med på sidan av startsidan som ett tillägg i sidan, beroende på hur det ser ut.

Boende:

 

Eftersom Urfadderiet är oändligt gamla har Urfadderiet således samlat på sig en väldigt stor mängd livskunskap genom årens lopp. En viktig visdom som Urfadderiet vill dela med sig till Nollan är att det alltid är bra att ha någonstans att bo. Vare sig det är ett mysigt korridorsrum, ett bohemiskt studentkollektiv eller ett tält i Rydsskogen så är det alltid bra att ha någon plats man kan kalla för hemma. Här följer ett par länkar som kan hjälpa Nollan att hitta en plats att kalla för hemma i Linköping.

 

Studentbostäder

KOMBO

Stångåstaden

Willhem

HSB

 

Om Nollan mot förmodan inte lyckas med att finna en bostad innan Nollan ska infinna sig i Linköping, kontakta då klassföräldrarna för hjälp med ett temporärt boende. Nollan bör göra detta en vecka innan Nollan anländer till Linköping.